Ga je een afspraak afzeggen wanneer je er niet goed uitziet? Waarschijnlijk niet. Waarom post je dan niet op social media?

Ga je een afspraak afzeggen wanneer je er niet goed uitziet? Waarschijnlijk niet. Waarom post je dan niet op social media?

Waarom zeg je dan wel 'posten op social media af' wanneer je er niet goed uitziet?

Het excuus 'ik zie er niet goed uit' of 'wat als ze dit zeggen' heb ik al zo vaak gehoord dat ik soms een muur wil slaan. Ok, dat is misschien overdreven. Ik heb geen 'issues', I promise. Ha..maar het frustreert me wel!

 

 
Het grootste obstakel bij onderneemsters over social media

Zeker omdat één van de grootste obstakels bij onderneemsters op het vlak van social media volledig in hun hoofd zit.

Het idee dat een post of een video er op een bepaalde manier MOET uitzien.
Wie bepaalt deze regels?Wie zegt dat het zo MOET?

Er zijn geen regels op social media. Er is enkel wat goed werkt, wat minder goed werkt en wat niet werkt. That's it. Meer is er niet.

  • In 2019 was ik bang om te posten.
  • In 2020 postte ik 2000+ keer.

 

 
Wat ik leerde door eerst nooit en dan 10x per dag iets online te zetten

Wat leerde ik? Het maakt niet uit dat ik er 'slecht' uitzie. De boodschap is wat telt. Video's en foto's met perfect licht, hoge kwaliteit, de beste weet-ik-veel-wat-allemaal.. presteerden soms beter en soms slechter dan het volledig omgekeerde.

Een foto of video waar je me amper kon zien omdat het donker was.. presteerde beter dan hoge kwaliteitsfoto's en video's.

 

 
Ben jij een 'mens'? Besef dan dit over social media...

Als ik je vandaag 1 tip mag geven, dan is het dit: vergeet niet wat social media is. Social media is een plaats van en voor mensen.

Jij bent een mens. Jij ziet er soms slecht uit. Jij bent soms moe. Jij bent soms boos. Jij bent soms verdrietig. Dat is wat jou een mens maakt!

Niet dat Instagram overzicht wat net op een kunstgallerij lijkt, alsof die persoon altijd 'happy' is. Give me a break, please.

En.. naar mate social media ouder wordt.. willen we meer AUTHENTICITEIT zien. We zien zoveel 'crap' en 'zever' dat we net meer ruwheid willen zien. We verlangen het. Het leven is namelijk niet perfect. Het ziet er niet altijd 'goed' uit.

"maar Kevin, wat zijn dan de 7 stappen voor authenticiteit?"

Er is maar 1. Een momentopname. Van hoe jij jou voelt en van jouw uiterlijk op een specifiek ogenblik. Leg dat vast.

Voel je jou triest? Spreek daarover. Voel je jou goed? Spreek dan daarover.

Benader social media gebaseerd op wie je bent. Niet enkel op hoe je denkt dat je jouzelf moet laten overkomen. Dat tweede? Dat is fake. Dat is eerste? Dat is de realiteit.

 
 
P.S.: video's leren maken voor social media?
 

Begin met de gratis video starterkit. Downloaden kan via de website.

 

 

Verder lezen? Artikel: social media content strategie hoe vaak post je iets persoonlijk versus professioneel?

Social media, marketing, sales

14+ gratis e-books en tools

We maakten 14+ gratis tools en e-books om beter in te zetten op social media en video, TikTok, Instagram, YouTube, LinkedIn en sales & marketing.

Bekijk al de gratis tools
Close

50% Ingevuld

Gratis e-books, tools en tips

Elke week stuur ik je 1 e-mail met heel wat gratis 'stuff' over allerlei verschillende topics zodat er altijd iets van waarde inzit voor jou. Dit gaat meestal over social media, marketing, sales maar ook over inzichten uit mijn wekelijkse interviews met onderneemsters.