"Privacywetgeving is niet belangrijk" en "hebben we eigenlijk nog privacy?"

Uncategorized Jan 31, 2021

"Privacywetgeving is niet belangrijk." "Hebben we eigenlijk nog privacy?"

Dit waren reacties die ik kreeg.

De laatste jaren heb ik een "first row seat" gehad om te zien hoe bestaande bedrijven veel moeite deden om de nieuwe privacywetgeving toe te passen.

En zag ik stress bij startups omtrent alle implicaties die deze regels voor hen hadden. Zeker omdat er veel tijd gaat in het 'conform de wetgeving' zijn.

Een reactie die ik al veel gezien heb.. is dat het een "massive pain in the ass" is.

En dit is een reactie die ik onlangs kreeg:

"Denk je echt dat je nog privacy hebt? En denk je echt dat die wetgeving iets gaat veranderen op het vlak van onze privacy? De grote bedrijven passen toch de regels aan zodat het ethisch *lijkt*"

We gebruiken chat tools en email tools die gratis zijn. Onze conversaties, zowel geschreven als audio en video, worden *waarschijnlijk* gescanned door software.

Je kan afbeeldingen zoeken in jouw cloud storage (denk maar One drive, Dropbox, ..) op zoektermen. Als je bv. een foto hebt met een woord daarin.. dan kan het zijn dat je dat woord intypt en die foto wordt weergeven.

Is in dit tijdperk is privacy een illusie?

En heb jij dit geaccepteerd?

Ik gebruik dit platform. Alles wat ik hier zeg.. staat voor altijd online. Als ik WhatsApp gebruik.. dan accepteer ik dat alles wat ik stuur.. gestolen en misbruikt kan worden. Of accepteer ik dat nét niet? Wat denk jij?

Ik denk dat we alleen maar minder privacy zullen hebben naar mate technologie nog 'beter' wordt.

Wat betekent dit voor ons, als consument?

En wat betekent dit voor ons, als bedrijf?

Social media, marketing, sales

14+ gratis e-books en tools

We maakten 14+ gratis tools en e-books om beter in te zetten op social media en video, TikTok, Instagram, YouTube, LinkedIn en sales & marketing.

Bekijk al de gratis tools
Close

50% Ingevuld

Gratis e-books, tools en tips

Elke week stuur ik je 1 e-mail met heel wat gratis 'stuff' over allerlei verschillende topics zodat er altijd iets van waarde inzit voor jou. Dit gaat meestal over social media, marketing, sales maar ook over inzichten uit mijn wekelijkse interviews met onderneemsters.